+36 30 426 8851
info(kukac)bernikert.hu

Tündérkert ötletek

Minikertek, tündérkertek varázslatos világa

Tündérkert ötletek

Egyre jobb az idő a kertészkedéshez. Ne csüggedj, akkor sem, ha csak egy kis erkély vagy terasz áll a rendelkezésedre. Egy tündérkert itt is remekül mutat. A legjobb egy ilyen minikertben, hogy még a lakásban is elfér, és nem kell kerülgetni: nem sokkal nagyobb, mint egy cserepes növény, de a látvány egészen különleges is lehet.

 A kép forrása: minigardener.wordpress.com

Váratlan élethelyzeteket vagy olyan helyeket is “megépíthetünk”, melyekre jó visszagondolni, vagy egyszerűen csak jó kedvre derít már a látványa is.

Tengerparton

tunderkert-beachm.jpgA kép forrása: miniature-gardening.com

Szerintem nagyon vidám látványt nyújt ez a kedves tengerparti tájkép. Érdemes előre felkészülni a novemberi esős, szürke időszakra egy-két hasonló kerttel. Elkészítése nem túl sok időt, de annál több fantáziát igényel.

Hozzávalók: nagyobb kaspó, kavics (vízelvezető rétegnek), virágföld, növények, kiegészítők tetszés szerint… Ha érdekel a tündérkert készítés menete, gondozása, kiegészítők elkészítése, akkor nézz szét a Bernikert Blogon a tündérkert kategóriában vagy olvasd el az ingyenesen letölthető e-book-t “A tündérkertek varázslatos világa” címmel. Ide kattintva töltheted le. A Bernikert Webshopban kiegészítőket is választhatsz a minikertbe. Hamarosan jön a Halloween időszak is!

Kerti idill

tunderkert-minikert.jpg

A kép forrása: homedit.com

Ha veteményest szeretnél, kerti pihenővel, akkor azt is megvalósíthatod egy kis leleményességgel. Készíts ágyásokat, kerítsd körbe vagy csak kerti utakkal szegélyezd. Elkészítésének módját néhány előző posztban is megtalálod (kerti utakkerítés készítésekerti bútorok készítése).

Teáscsészében

tunderkert_cseszeben.JPG

A kép forrása: rootedinthyme.blogspot.hu

Nem kell, hogy egy kert nagy legyen. Kis méretben is remek hatással lehet rád vagy vendégeidre. A szép régi teáscsészéket ebben a formában is újrahasznosíthatod. Ne felejtsd el a vízelvezető réteget a csésze aljára 1-2 cm kavicsréteg formájában, hogy a növények gyökerei szépen tudjanak fejlődni.

Kosárban

A kép forrása: shop.miniaturegardenshoppe.com

Nemcsak hagyományos kaspóban, hanem lakásodhoz, teraszodhoz illő konténerben is elkészítheted tündérkertedet. Kísérletezz bátran a különböző anyagokkal és színekkel!

Cserépben

tunderkert_torott_cserepben.jpg

A kép forrása: lushome.com

Az újrahasznosítás egyik remek példája ez a fenti kis kert. (Bár kíváncsi lennék, hogy kinek tört már így el a cserepe, az enyémek, ha törnek, akkor rendesen….) A lényege, hogy a törött darabokkal különböző szinteket lehet kialakítani és ide is kerülnek növények vagy lépcső. Tényleg jól néz ki…

tunderkert_cserepben.jpg

A kép forrása: lushome.com

Egy varázslatos kiskert sima cserépben. A pici virágcserepekbe is kerültek növények, méghozzá apró kövirózsák, így még valóságosabb a kert.

Kerti hangulatok

tunderkert_fem_kaspoban.jpg

A kép forrása: lushome.com

Fém dézsában készült ez a kerti tájkép. Gyönyörű növények szegélyezik az apró házikót és a kis kiegészítők (madárfürdő, virágcserepek) teszik igazán hangulatossá.

Te milyet készítenél?

Nekem az alábbi is nagyon tetszik (erdei környezet az Endor holdon):

endor-fairygardenexpert.jpg

A kép forrása: etsy.com

Ha szeretnél többet tudni a tündérkertek készítéséről, kövesd a Bernikert blogot, vagy töltsd le ingyen a A tündérkertek varázslatos világa” című e-book-t itt. A Bernikert webshopban rengeteg kiegészítőt is találsz a tündérkertekhez (tündérek, tündérházikók, kerti bútorok, padok, stb…) Kertbarátoknak remek ajándék lehet, akár egy saját készítésű tündérkert.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.