+36 30 426 8851
info(kukac)bernikert.hu

Tündérkert

Minikertek, tündérkertek varázslatos világa

Tündérkert

Mi is az a tündérkert? Parányi varázslat a lakásban, erkélyen, vagy akár a kertben. Egy tündérkerttel megvalósíthatod álmaid kertjét, legyen az egy messzi-messzi galaxisban, vagy akár a középkorban, illetve egy másik földrészen. Fantáziádnak csak a csillagos ég szabhat határt. A elkészítése nem kerül sokba, hiszen egy apró kertről van szó, tehát nem kell nagy területen ásni, növényeket venni. Ja, és ajándéknak is remek.

tunderkert-lushomecom.jpgA kép forrása: lushome.com

Első lépések…

1. Elhelyezése

Kertben vagy a lakásban? A válasz fontos, hiszen ez alapján tudod beszerezni a kiegészítőket és a növényeket. Kültéren arra is kell figyelni, hogy a növények, a kiegészítők, valamint a kaspó bírja az időjárás viszontagságait, hiszen nem 1-2 hétre készül.

tunderkert-fatorzs-twartshop.jpg

A kép forrása: twartshop.blogspot.hu

2. Miben szeretnéd megvalósítani a tündérkertet

Beltéren kaspóban tudod elhelyezni, kültéren már több a lehetőség. Lehet a kert egy eldugott zugában a kerti talajba ültetve vagy épp ellenkezőleg: a bejáratnál, hogy mindenki lássa, egy kiemelt konténerben, kaspóban. A kaspó lehet egy rég nem használt talicska vagy akár egy kiszuperált mosogatótálca, régi fiók is.

minikert bőröndben

A kép forrása: Bernikert galéria

3. A tündérkert témája

Érdemes ezt is előre eldönteni, hiszen a figurák meghatározhatják a növények jellegét is. Pl. dinoszauruszok mellett remekül mutatnak a jura kori növények: tűlevelűek, páfrányok, zsurlók. Sivatagi tájat megjeleníthetünk kaktuszok, pozsgások ültetésével; erdei környezetet pl. az Endor erdőholdján mohával, páfrányokkal… Ha megvan a téma, akkor könnyebb megtalálni a kiegészítőket és a növényeket.

endor-fairygardenexpert.jpg

A kép forrása: etsy.com

4. Ültetés

A növények igényeinek megfelelő virágföldbe ültesd be a növényeket, és szintén a nekik megfelelő helyen helyezd el őket (napos, árnyékos helyen). Ha egyforma igényű növényeket választasz, könnyebb a gondozásuk.

A legfontosabb a minikert szempontjából, hogy ezek a növények tényleg törpe növekedésűek legyenek, különben hamar kinövik a kertet. Szerencsére ma már igen sok ilyen növény közül válogathatunk. Ha nem vagy biztos benne, hogy miből érdemes választani, nézd meg ezt a blogbejegyzést, vagy töltsd le az ingyenes e-book-t “A tündérkertek varázslatos világa” címmel a Bernikert webshopban, és ebben minden információt megtalálsz a beültethető növényekről is.

tundekert-noveny-fairygardenexpertnet.jpg

A kép forrása: fairygardenexpert.net

5. Utak, pihenőhelyek készítése

A tündérek is megpihennek néha. Készíts nekik pihenőhelyet, mini kerti bútorral, vagy hangulatos kerti utat.

piheno-tunderkert-twogreenthumbscom.jpg

A kép forrása: twogreenthumbs.com

6. Kiegészítők elhelyezése

A kiegészítők egymáshoz való kiválasztása nagyon fontos. Gondolj bele, választasz egy 7 cm-s tündért, ami egy 10 cm magas padon üldögél….. Fontos, hogy arányokban gondolkodj, mint egy “igazi” kertben. Ettől lesz igazán “valóságos”.

tunderkertbutor-bernikert.jpg

A kép forrása: webshop.bernikert.hu

Kiegészítőket találsz a Bernikert Webshopban, de nem csak vehetsz, hanem készíthetsz is. A blogon találsz nagyon sok leírást tündérkerti kiegészítők elkészítéséről és egyéb hasznos információkat.

Ha a tündérkert készítéséről szeretnél többet olvasni, akkor töltsd le ingyen a “A tündérkertek varázslatos világa” című e-book-t a  oldalon. Kertbarátoknak remek ajándék lehet, akár egy saját készítésű tündérkert.

Ha szeretnél minikert, tündérkert képeket, ötleteket nézegetni, kattints ide!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.